edslivetannorlunda.blogg.se

Jag är en 3-barnsmamma som är gift med världens finaste F. Oktober 2013 fick jag diagnosen som vände upp och ner på vårt liv. Men samtidigt gav det en förklaring. Efter flera år av kamp med sjukvården med mina fruktansvärda smärtor och omänskliga trötthet rasade jag ihop medvetslös. Då kom jag i kontakt med dr D. Dr D som vände upp och ner på allt, men var den som blev vår räddande ängel. Diagnosen jag fick heter Ehlers Danlos Syndrom, även kallad EDS. Häng med in och följ med på min dagliga kamp om att lära mej leva med just EDS

Inte så pigg idag....

Publicerad 2015-02-04 13:24:00 i Allmänt,

 
Svårväckt och frossig i morse.
Ff kvar på sjukhuset.... Planen är att få komma hem på fredag så förhoppningsvis en riktig kortvisit denna gången. 
 
Hamnade på medicin i söndagsnatt då hela sjukhuset är mer eller mindre överbelagt som vanligt. Ångesten satt som en klump i både bröstet och halsen på mej då jag för det första är lovad att bli inlagd på navet
 För det andra är ju tyvärr min erfarenhet av andra avdelningar inte av allra högsta rang. Men de lovade att fixa så jag skulle få komma ner på navet på måndagen och för min del var det bara att gilla läget. 
Men ååååå vilken underbar personal, vilken avdelning och vilken förståelse inför patientens bästa. 10 guldstjärnor av dyraste sort ska de ha. Redan när jag kom upp hade nattpersonalen snabbt tryckt ut info om EDS och läst på. Och sen frågade de mej så fort de undrade över nåt. Smärtlindring kunde de verkligen som ett rinnande vatten. Och när inte det ena hjälpte så kämpade de till de fick igenom något nytt. Helt otroligt. De kom in och kollade mej minst en gång i timmen och kollade så jag var tillräckligt smärtlindrad. Som sagt. Wow! Fick morfinspruta och nån annan spruta som jag inte  minns vad den heter. Dinostat kanske? För mina flanksmärtor då. Och vips försvann flanksmärtorna. Men den gjorde mej lite vimsig och jag har tydligen haft en väldigt roande konversation med Tilde i telefon😂😂😂. Den skulle vi nog haft inspelad på video, asgarv.... Fast jag skulle nog aldrig anses som seriös mer i NÅGONS ögon. Tilde sa att hon kunde inget annat än asgarva till slut. 
Helt plötsligt vaknade jag mitt i natten av hemska smärtor och inser ganska snabbt att jag är verkligen inte på det stället jag somnade. Dessutom låg jag på en 4-sal. Försökte orientera mej, men det är ju lätt klockan 3 på natten. 
Jaja larma behövde jag ju ändå för smärtstillande. När personalen kom insåg jag snabbt att jag var på Navet. 
Tala om att sova gott och bli flyttad 5 våningar till 4-sal och inte vakna. Navet hade försökt prata med mej men som vanligt när jag går ner i djupsömn hade jag bara hmmm:at ett par ggr. Detta har jag fått äta upp😂😂. Vi har rätt go relation här uppe sköterskorna och jag nu för tiden. 
Blev väckt på morgonen av att jag skulle ner och göra CT på njurarna. Killen som jobbade där frågade om jag kunde lyfta båda armarna över huvudet. Javisst sa jag, bara du hjälper mej. Blivit tankeskadad av att få hjälp med hemtjänsten med alla såna moment så vi tar det försiktigt med min kropp. Glömde dock bort en liten men ack så viktig detalj. Att mina axlar lätt hoppar ur led när jag gör så och ännu lättare om jag gör det snabbt. Att berätta detta för honom fanns inte i min hjärna öht. Så när han snabbt lägger upp armarna hoppar givetvis båda axlarna ur led. Han vrålade av att han trodde han lyckats ta sönder min kropp. Jag skrek till av smärtan och av hur trött jag blir på mej själv att man kan glömma en sån sak. 
Kvinnan som skulle ta bilderna kom springandes och undrade vad som pågick😂😂😂. Vilken cirkus haha. Oj vad många jag skrämt med mina leder, fniss. 
 
Iaf fick jag svaret idag och båda gångarna mellan njurarna och urinblåsa är svullna och jag  har blod i urinen. Så nu är mitt urin nånstans på centrifugering så man ska se vad som kommer ut tillsammans med urinen. Dessutom visade det sej att jag har feber. Och så ska de snart scanna urinblåsan. Så med andra ord så var det tur att jag åkte in.
 
Har en riktig häftig kvinna i närmare i 60-årsåldern som en av mina rumskamrater. Om man tycker jag är galen skulle man träffat henne. Hon är så underbart galen så mycket skratt blir det trots smärta och sjukdomar. Det värsta är att jag ser mej i henne, nääää helt fel ordval.... Det bästa är att jag ser mej själv i henne i den åldern😂😂😂. 
 
Jag måste även ge en enorm eloge tull fantastiska Navet som jag ligger på. Det är en underläkare här nu som kom tillsammans med min underbara läkare S. Och han frågade om jag hade lust att ta minst en timme med henne för att lära henne om EDS. Jag kan säga att den lyckan hur rätt de jobbar här uppe med detta nu. Klart att alla kan bli bättre, men så rätt de jobbar här uppe nu, att JAG lär ut EDS till de nya läkarna. Jag som kan detta. En seger är vunnen.... Det ska ni veta. En stor seger är vunnen för mej och en liten för EDS. 
 
Nu blir det lite Törnrosasömn sen får jag trevliga besök ikväll😊.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela